Aug
28

Sforicica va asteapta la “Targ cu mestesuguri, mestesugari si bucate traditionale”


image
by Sforicica
posted in Stiri
No comments yet

Va invitam la “Targ cu mestesuguri, mestesugari si bucate traditionale”, organizat in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman, din Bucuresti, Str. Monetariei, Nr. 3, perioada 30 august – 1 septembrie 2013.
Program: zilnic intre orele 10:00-18:00
INTRAREA LIBERA !
La targ vor participa mesteri populari si mestesugari, artisti plastici si artizani, ale caror creatii pastreaza traditiile culturale, folclorice si religioase ale neamului romanesc, dar si producatori traditionali de produse agro-alimentare.
Publicul larg este asteptat sa viziteze targul unde mesteri, mestesugari si producatori traditionali vor expune obiecte din ceramica, icoane si sculpturi, straie populare minutios lucrate, obiecte din lemn sau din piele, din lana sau margele si ne va vor incanta prin ingeniozitatea si autenticitatea produselor lor facute cu multa migala si cu mult suflet.
Gastronomia traditionala este prezenta prin diverse preparate culinare sanatoase si deosebit de gustoase: branzeturi, zacusca, placinte, cozonaci, turta dulce, dulceturi si miere.
Pe aleea Samurcas iubitorii de antichitati pot gasi obiectul mult dorit la colectionarii de arta.
Pentru ca ziua sa fie pe deplin reusita, bucatari priceputi va ofera mancare proaspat pregatita pentru toate gusturile.
In zilele de sambata si duminica, intre orele 10.00-17.00, pentru copii sunt organizate ateliere de creativitate:
- Atelierul “Tehnica Modelaj Fimo (pasta polimerica)”, coordonat de Busuioc Cerasela (Ela), la care copiii invata sa gandeasca creativ, ajutandu-i sa-si imbunatateasca performantele .
- Atelierul “Linguri din lemn pictate si Papusi” (indrumator Daniela Iacob), unde sunt pictate linguri decorative si sunt confectionate papusi din linguri de lemn.
Inscrierile se fac în limita locurilor disponibile, la telefon: 0726 717 145 si pe mail: office@decocraft.ro, pentru primul atelier, respectiv la contact@sforicica.ro si 0745 400 955 pentru cel de-al doilea.
Toate materialele folosite la ateliere sunt puse la dispoziție de către coordonator, iar la final obiectele realizate vor fi luate, de copii, acasa. Vârsta de participare 4+. Costul unui atelier este de 25 lei.

Organizator eveniment

Fundatia Kogaion 115
Ligia Marica – Director marketing
Mobil: 0722 274 803; 0724 305 582
e-mail: ligia_marica@yahoo.com


Etichete:, , , , , , , , ,
Post Your Comment
Your Name
Your E-mail

Comment