Iun
23

Târg de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel


image
by Sforicica
posted in Stiri
No comments yet

Dragi prieteni, în weekend ne revedem la Muzeul Țăranului Român! Nu uitați să vizitați și standul nostru situat în gangul ce duce către curtea interioară. Vă așteptăm cu multe surprize pictate :)

Fundaţia Kogaion 115 organizează ” Târg de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din 26 până în 28 iunie 2015.
La iarmarocul Sânpetrului de vară avem ocazia să cunoaştem oameni care sunt continuatorii unor vechi meşteşuguri preluate de la bunici sau de la părinţi. Straie populare din diferite colțuri ale țării, ouă încondeiate, ceramică de Horezu sau de Corund, icoane pictate pe lemn sau pe sticlă, măşti populare, costume şi țesături tradiționale, covoare ţesute la război, împletituri din lână sau din sfoară, obiecte din lemn sculptat sau plante de leac, vă așteaptă la târgul din aceste zile.
Aici se pot găsi şi cadouri potrivite pentru cei care îşi celebrează ziua onomastică: vestimentaţie pictată pe ţesături din fibre naturale, accesorii din piele, bijuterii din alamă lucrate manual, rochii din lână împâslită, precum şi jucării din lemn sau hăinuţe pentru copii.
Producătorii sunt prezenți la târg cu cele mai gustoase preparate din gastronomia tradiţională: turtă dulce, prăjituri de casă și plăcinte boiereşti, zacuscă de ghebe, dulcețuri și siropuri naturale, miere, vin, brânzeturi și fructe de sezon.
Pe Aleea Samurcaş vor fi expuse obiecte foarte vechi, aparţinând vieţii de la ţară: lăzi de zestre, dulăpioare, copăiţe, putineiuri, bancuri de tâmplărie, unelte pentru ţesut.
Mâncăruri delicioase vor fi proaspăt gătite pentru toate gusturile: tocăniţă de legume, sărmăluţe, si desigur bucatele speciale pentru dezlegarea la peşte din acest post: storceag -“regina” ciorbelor pescăreşti, saramură de crap cu mămăliguţă, crochete din peşte sau păstrăv la grătar.
Copiii şi chiar adulţii interesaţi îşi pot făuri propriul vas de lut la Atelierul “Roata olarului” sub îndrumarea doamnei Alina Iorga din Horezu (telefon 0760578720).
Intrarea este liberă!
Program: de vineri până duminică, între orele 10.00 si 19.00.

Organizator eveniment:
Fundaţia Kogaion 115
Ligia Marica – Director de marketing
Mobil: 0722 274 803
e-mail:ligia_marica@yahoo.com


Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , ,
Post Your Comment
Your Name
Your E-mail

Comment